پرورش جوجه هاي گوشتي در سنين 3-4 هفتگي
در اين ها كار كمي راحت تر شده چون جوجه ها كركهايشان ريخته و پرها بجاي آن رشد مي كنند. با رشد پرها مقاومت جوجه ها نسبت به هواي سرد بيشتر مي گردد و تغييرات محيطي تاثيرات كمي را بر روي جوجه ها دارد.
دماي لازم بين روزهاي 15 تا 28
روز |
دما |
16و15 |
26 |
18و17 |
5/25 |
19و20 |
25 |
21و22و23 |
24 |
24و25 |
5/23 |
26و27و28 |
23 |
نور نيز بايد در روز بمدت 23 ساعت تامين گردد و يك ساعت خاموشي در روز براي عادت دادن جوجه ها به قطع برق است كه هنگام قطع برق روي هم مي ريزند.
در خيلي از مرغداري هاي ايران ساعت خاموشي را به 2 ساعت در روز مي رسانند و آن ساعت 4 تا 6 صبح است زيرا اين موقع سردترين موقع روز است. و جوجه ها دان زيادي مصرف مي كنند. رطوبت مورد نياز جوجه ها در دو هفته پرورش 50-55% است. رطوبت در سالن بايد مقابل باشد. زيرا رطوبت زياد باعث خيسي بستر و بيماري كوكسيديوز ميگردد رطوبت كم نيز باعث ايجاد گرد و غبار و بيماري هاي تنفسي ناشي از آن مي گردد.
تهويه
در 14 روز دوم پرورش تهويه در سالن هاي پرورش اهميت زيادي مي يابد.
زيرا در اين مرحله وزن جوجه ها زياد شده و همچنين دفع رطوبت و آب نيز زيادتر گرديده است. و گاز هاي سمي در سالن نيز زياد شده است. به همين دليل با تهويه خوب مي توان از بروز بسياري از مشكلات از جمله تنفسي و مديريتي جلوگيري كرد.
وزن پرنده (كيلوگرم) |
حداقل تهويه در هواي سرد(متر مكعب/ دقيقه) |
حداقل تهويه در هواي گرم(متر مكعب/دقيقه) |
5/0 |
8/7 |
78 |
1 |
6/15 |
156 |
5/1 |
4/23 |
234 |
2 |
2/31 |
312 |
5/2 |
9/3 |
390 |
3 |
7/46 |
467 |
مصرف آب
اندازه گيري مصرف آب توسط كنتور مي تواند در مسايل مديريتي به ما كمك كند.
تامين آب سالم و تميز و عاري از ميكروب يكي از مسايل ضروري در مرغداري است كيفيت آب با عملكرد طيور رابطه مستقيم دارد.
سطوح حداكثر مواد معدني و باكتريايي در آب آشاميدني طيور
ppm500-300 |
كل مواد جامد TDS |
Mg/lit200 |
كلر |
8-6 |
PH |
Ppm45 |
نيترات |
ppm200 |
سولفات |
Mg/lit 1 |
آهن |
Mg/lit 75 |
كلسيم |
Mg/lit 05/0 |
مس |
Mg/lit 30 |
منيزيم |
Mg/lit 05/0 |
منگنز |
Mg/lit 5 |
روي |
Mg/lit 05/0 |
قلع |
Mg/lit 0 |
باكتريها |
مصرف روزانه آب برا هر 100 قطعه جوجه
سن(هفته) |
آب مصرفي در دماي 21 (ليتر) |
آب مصرفي در دماي 32 (ليتر) |
يك |
3 |
3 |
دو |
6 |
9 |
سه |
9 |
20 |
چهار |
13 |
27 |
پنج |
17 |
36 |
شش |
22 |
42 |
هفت |
25 |
46 |
هشت |
29 |
47 |
در هفته سوم و چهارم بهتر است دان كمي درشت تر باشد.
بعد از 14 روزگي جوجه هاي وازده كه رشد نامناسب دارند بايد از سالن خارج شوند.