بدون در نظر گرفتن نوع سالن مرغداري را بين اقداماتي در مورد عايق بندي سالن انجام شود. عايق بندي سبب مي شود كه در طي ماههاي زمستان بعلت حفظ حرارت و بالارفتن راندمان غذايي و در عين حال در تابستان نيز بدليل تشعشع مناسب حرارتي از طريق پوشش سقف نتايج سودمندي عايد گردد.

كارآيي هر ماده و مصالح ساختماني بر اساس قدرت آن در عدم انتقال حرارت ارزيابي مي شود مقاومت مواد را در انتقال حرارت ارزش R مي گويند.

لازم به ذكر مي باشد عايق‌ها در صورت خشك بودن , در برابر حرارت مقاومت نشان مي دهند و در صورت مرطوب شدن , خاصيت مقاومت آن نسبت به عبور حرارت كاسته مي گردد . بنابراين در زمان طراحي سالن مناسب است كه عايق را به صورت لايه اي مياني و دور از اثرات محيطي و رطوبت در نظر بگيريم . ضخامت و عايق مصرفي در نهايت ميزان مقاومت عبور حرارت (R) قسمتهاي مختلف ساختمان مرغداري را تعيين مي نمايد .

ديوارهاي سالن ممكن است بصورت پر يا  توخالي ساخته شود . انواع ديوارهاي آجري , بلوكي , چوبي و چند لايه ( ساندويچي ) در سالن‌هاي مرغداري ساخته مي شود . كه ديوارهاي آجري , بلوكي و چوبي چون بصورت تك لايه ساخته مي شوند بايد از يك لايه پشم شيشه در سطح داخلي يا خارجي و يا مياني استفاده شود .

شكل و طرح سقف سالن مرغداري  نقش مهمي در كاهش مصرف انرژي دارد . سقف‌هاي چوبي , تير آهن و بتوني , شيرواني و چند لايه از سقف‌هاي طراحي شده جهت سالن مرغداري باشد . در ميان موارد ذكر شده , سقف‌هاي تير آهن و بتوني از جهت عايق رطوبت , گرما بهترين سقفها مي باشند . اما احداث آن پرهزينه مي باشد . عايق كاري سقف‌هاي شيرواني توصيه مي گردد .

سقف‌هاي چند لايه كه به سقف‌هاي  ساندويچي نيز معروف مي باشند از يك لايه ايرانيت خارجي , لايه مياني پشم شيشه و يك لايه داخلي ساخته مي شود كه از جهت عايق بودن مناسب مي باشد ولي برخلاف سقف‌هاي تير آهني و سيماني فشار زيادي را تحمل نمي كنند .ارتفاع بيش از  حد سقف نيز سبب اتلاف حرارت مي گردد . ارتفاع مناسب سقف , 5/2 تا 3 متر مي باشد

بديهي است در آب و هواي سرد بيش از آب و هواي گرم به عايق بندي احتياج است.

 

ميزان ارزش R براي آب و هواي مختلف در جدول آمده است.

نوع آب و هوا                                                 

ارزش R

 

سقف

ديوار

آب و هواي گرم

4

2

آب و هواي معتدل

8

5/2

آب و هواي سرد

14-12

10-8